U hebt niets in uw winkelwagen.
Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.
De term Dessertwijn wordt vaak gegeven aan wijnen die zoet zijn. Niet iedere zoete wijn is direct een dessertwijn, maar ze worden vaak wel zo genoemd. Deze wordt dan ook vaak gedronken tijdens het toetje, vandaar de naam dessertwijn. Dessertwijnen die gemaakt zijn met een natuurlijk gistproces, zijn krachtig en vol van smaak. Het sap van de druif blijft over nadat de druiven zijn geoogst en geperst. Dit sap wordt opgeslagen en gaat het proces in van gisting. Bij dessertwijnen blijft er redelijk veel restsuiker over voor de zoete smaak. Zoals gezegd zijn dessertwijnen vaak zoete Farina witte wijn, maar een mousserende wijn kan ook zeker een dessertwijn zijn.
Een dessertwijn kun je niet bij elk soort dessert serveren. Hier zijn ook bepaalde ‘richtlijnen’ van kracht die je moet naleven om zo alles qua smaak uit de dessertwijn te halen. Het dessert moet zeker niet dominanter zijn dan de dessertwijn. Een aantal desserts die perfect bij zoete dessertwijnen passen zijn: desserts met fruit, chocolademousse, amandelgebak, bavarois, gebak met noten, taart met vruchten (bijvoorbeeld appeltaart).
Als je de dessertwijn hebt gekozen is het ook belangrijk om een goede wijn te kiezen voor het voor- of hoofdgerecht. Een Farina rode wijn past bij vele hoofdgerechten, maar dit hoeft niet per se. Kijk eens naar de gerechten op onze website. Hier vind je naast verschillende heerlijke gerechten ook goede aanbevelingen, bijvoorbeeld voor dessertwijn.
Op de Farinashop vind je de heerlijke Farina Recioto della Valpolicella Classico, gemaakt van de Corvina, Rondinella, Molinara en verschillende andere druiven. De wijn heeft een diep robijnrode kleur. Het is een dessertwijn die goed te combineren is met chocoladegebak. Ideaal dus als je jouw diner wil afsluiten met een heerlijke dessertwijn!