3 artikelen
Van hoog naar laag sorteren
per pagina
3 artikelen
Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Garganega

De Garganega is een Italiaanse druif en is aangeplant rond het middeleeuwse stadje Soave. Hier worden mooie witte Soave wijnen van gemaakt, waarbij minimaal 85% Garganega moet worden gebruikt. Ook wordt deze druif gebruikt in het zuidpunt van het Gardameer en is het de basis van de Custoza. In de regio Veneto is het de druif voor de Gambellara. De druif veroudert schitterend, iets wat weinig wijnliefhebbers weten.

Farina Garganega

De volgende wijnen zijn stuk voor stuk een prachtige wijn van deze druif:

De smaak van Garganega

De Garganega druif is een laat rijpende variëteit die snel te veel produceert. Hierdoor wordt deze groeiende druif in toom gehouden zoals op de heuvels in het Soave Classico gebied. De druif geeft in dat geval mooie wijnen: delicaat, met hoge zuren en de typische aroma’s van citroen, amandel, bloesem en jasmijn. Het heeft een goudgele tot amberkleurige schil. Deze wijnen passen goed bij pasta met zeevruchten en schaaldieren; visgerechten met een kruidige saus; vegetarische bereidingen en Oosterse wokgerechten.