1 item
Van hoog naar laag sorteren
per pagina
1 item
Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Garganega

De Garganega druif is een Italiaanse druif en is aangeplant rond het middeleeuwse stadje Soave. Hier worden dan ook de mooie witte Soave wijnen van gemaakt, waarbij minimaal 85% Garganega moet worden gebruikt. Ook wordt deze druif veel gebruikt in het zuidpunt van het Gardameer en is het de basis van de Custoza. In de regio Veneto is het de druif voor de Gambellara. De druif veroudert schitterend, iets wat weinig wijnliefhebbers weten.

Farina Garganega

De Garganega druif levert stuk voor stuk lekkere wijnen op! De Farina wijnen, gemaakt door middel van de Garganega druif zijn allemaal Farina witte wijnen, dus als je hier van houdt zit je met de Garganega druif helemaal goed! De volgende zijn allemaal prachtige wijnen door deze druif:

Al deze wijnen hebben hun eigen smaak en karakter. Neem eens een kijkje per wijn en laat je verassen door de vele verschillende opties!

De smaak van de Garganega druif

De Garganega druif is een laat rijpende variëteit die snel te veel produceert. Hierdoor wordt deze groeiende druif in toom gehouden zoals op de heuvels in het Soave Classico gebied. De druif geeft in dat geval mooie wijnen: delicaat, met hoge zuren en de typische aroma’s van citroen, amandel, bloesem en jasmijn. Het heeft een goudgele tot amberkleurige schil. Deze wijnen passen goed bij pasta met zeevruchten en schaaldieren; visgerechten met een kruidige saus; vegetarische bereidingen en Oosterse wokgerechten.

Ben je nog opzoek naar een gerecht, of naar een wijn die goed bij een bepaald gerecht past? Neem dan eens een kijkje bij onze recepten en laat je inspireren voor heerlijke wijn en een heerlijke dag in de keuken!