4 artikelen
Van hoog naar laag sorteren
per pagina
4 artikelen
Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Rondinella

De Rondinella druif is een paars-blauw druivenras uit het Veneto gebied in het noordoosten van Italië. Deze druif wordt gezien als het kleine broertje van de Corvina Veronese druif. Corvina is één van de moederdruiven waaruit Rondinella is ontstaan. De Rondinella druif wordt voornamelijk gebruikt als blenddruif (tot circa 30% van de blend). Dit betekent dat de druif wordt gebruikt om wijnen te maken die vooral bestaan uit een andere soort druif. De trossen zijn bovengemiddeld groot en hebben een goede bestendigheid tegen verschillende ziektes. Hierdoor brengt de druif snel grote opbrengsten voort.

Farina Rondinella

De Rondinella druif is dus een ras dat voornamelijk in blends wordt gebruikt bij verschillende types Valpolicella wijnen, zoals de beroemde Amarone wijn. Wij bij Farinashop verkopen verschillende wijnen die gemaakt zijn met, onder andere, de Rondinella druif. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

Deze, stuk voor stuk, lekkere wijnen gemaakt met de Rondinella druif hebben allemaal hun eigen eigenschappen. De meeste wijnen gemaakt van deze druif zijn rood, maar er worden ook rosé wijnen gemaakt van de Rondinella.

De smaak van Rondinella

De Rondinella wordt vaak toegevoegd aan blends om sappig, licht kersenfruit aan te leveren. Het zorgt voor een fruitige smaak en heeft een laag tannine gehalte. De wijnen die van deze druif worden gemaakt zijn licht droge rode wijnen; Amarone-stijl. Één van de hoofdredenen waarom de Rondinella vaak met de Corvina druif wordt geblend is dat ze altijd een diepe kleur aan de wijn geeft en bovengemiddeld resistent is tegen ziektes. Ook geeft het de wijn meer body.