U hebt niets in uw winkelwagen.
Farina is het oudste wijnbedrijf in het Valpolicella Classico gebied in Italië. Er bestaat geen ouder familiebedrijf in deze regio. Wijnhuis Farina is begin 19e eeuw opgericht door Remo Farina en klein gestart met niet meer dan 20.000 flessen, tegenwoordig zijn dat één miljoen flessen.
Lees meerWijnhuis Farina streeft naar het produceren van goede kwaliteit Valpolicella wijnen op een transparante manier. De kwaliteit van de wijn wordt bepaald door de druiven in de wijngaard, maar het is tevens zo belangrijk om te investeren in goede technologie om de kwaliteit te verbeteren.
Lees meerWijnhuis Farina heeft sinds de oprichting vele awards gewonnen. Vanwege de constante betrokkenheid en toewijding van het wijnhuis werden ze bekroond tot beste wijnproducent van het jaar 2015 door IWSC.
Lees meerHet wijnhuis Farina staat in het hart van het Valpolicella Classica gebied in Pedemonte, iets ten oosten van het Gardameer. Een boog gemaakt van vulkanisch gesteente met een oud heraldisch embleem in het hart, geeft toegang tot een prachtig patriarchaal huis uit de 16e eeuw.
Lees meerDe wijnen zijn het resultaat van 45 hectare geselecteerde grond in het Valpolicella Classica gebied, iets ten oosten van het Gardameer. Farina bezit hiervan 10 hectare. De overige 35 hectare zijn van wijnboeren waar ze een duurzame relatie mee hebben opgebouwd.
Lees meerLuigi Andreoli is de alchemist van aroma’s. In 1975 ontmoette hij Remo Farina, de oprichter, op het voetbalveld. Al snel begonnen ze te praten over zijn projecten voor de uitbreiding van het bedrijf en in 1976 begon hij voor Farina te werken.
Lees meerItalië is één van de belangrijkste wijn producerende en –exporterende landen ter wereld. Er wordt in ieder deel van het land wijn geproduceerd. Er komt ongeveer 18% van alle wijn die wereldwijd wordt geproduceerd uit Italië. Dit is 30% van alle Europese wijnen.
Lees meer