Historie Farina

Farina is het oudste wijnbedrijf in het Valpolicella Classico gebied in Italië. Er bestaat geen ouder familiebedrijf in deze regio. Wijnhuis Farina is begin 19e eeuw opgericht door Remo Farina en klein gestart met niet meer dan 20.000 flessen, tegenwoordig zijn dat één miljoen flessen. Een diepgaande passie voor druiven, het land en het gebied en een diepe liefde voor wijn is de basis voor het ontstaan van het wijnhuis Farina. De Valpolicella wijnen worden met nieuwe technologieën gemaakt waarbij de traditionele stijl van wijn maken niet vergeten wordt. Met respect voor de natuur en hoe Remo Farina het wijn maken de huidige (3e) generatie geleerd heeft.

Claudio Farina

Tegenwoordig staat Claudio Farina aan het roer samen met zijn nicht Elena. Van kleins af aan ging Claudio altijd mee naar het oogsten met zijn vader Sandro en zijn opa Remo. Zij gaven Claudio de passie mee voor het vak. Toch besloot hij om eerst een ander professioneel pad te bewandelen, namelijk in de schoenenindustrie. Hij vond het noodzakelijk om absoluut overtuigd te zijn van de wijnwereld. Toen hij 23 jaar was, is hij gaan werken in de wijnmakerij en heeft hij veel praktijkervaring op kunnen doen bij zijn vader. Nu mag hij zichzelf eigenaar noemen van het wijnhuis Farina met een absolute overtuiging, passie en liefde voor het vak.