De Wijngaarden van Farina

De wijnen zijn het resultaat van 45 hectare geselecteerde grond in het Valpolicella Classica gebied, iets ten oosten van het Gardameer. Farina bezit hiervan 10 hectare. De overige 35 hectare zijn van wijnboeren waar ze een duurzame relatie mee hebben opgebouwd. Het Valpolicella Classica gebied heeft profijt van het Gardameer, die zorgt voor een matiging van het klimaat. Het omliggende berggebied Monte Baldo zorgt voor een frisse wind en perfecte blootstelling aan de zon. Extreme warmte wordt hierdoor ook voorkomen.

De druiven zijn geplant op verschillende ondergronden en op verschillende hoogtes. Hierdoor kunnen de juiste combinaties gemaakt worden. Niet alleen de traditionele druiven als de Corvina, Corvinone, Rondinella en Molinara worden gebruikt, maar ook de typische druivensoorten uit de regio als de Oseleta en de Dindarella.

De belangrijkste locaties van de wijngaarden zijn San Pietro in Cariano, Castelrotto, Negrar en Marano di Valpolicella.

Wijngaard Montefante

De wijngaard Montefante is gelegen in een klein heuvelachtig gebied, genaamd Castelrotto. De ondergrond beschikt over tufsteen, klei en kalk. De wijngaard ligt op een hoogte van 150-300 meter en heeft een zuidwestelijke blootstelling aan de zon. Dankzij de uitstekende positie en het gunstige klimaat werd dit gebied geselecteerd om de Riserva Amarone Montefante te produceren.

Wijngaard Montecorna

Deze wijngaard is gelegen in een heuvelachtig gebied op de Masua berg in Pedemonte di Valpolicella. Hier worden de druiven geplukt voor de Valpolicella Ripasso Montecorna wijn. De druivenstokken worden geplant volgens de traditionele wijze ‘pergola Veronese’ en de ondergrond is kalkachtig.