De Wijnmakers

Bij Farina werken twee wijnmakers. De wijnmakers zijn Luigi Andreoli en Andrea Zerman.

Luigi Andreoli

Luigi Andreoli is de alchemist van aroma’s. In 1975 ontmoette hij Remo Farina, de oprichter, op het voetbalveld. Al snel begonnen ze te praten over zijn projecten voor de uitbreiding van het bedrijf en in 1976 begon hij voor Farina te werken, een professioneel huwelijk dat 3,5 jaar duurde omdat hij manager werd in een nabijgelegen wijnbedrijf. In 1984 keerde hij weer terug als externe consultant. Hij adviseert, doet testen en laboratoriumanalyses zodat alles soepel verloopt.

Andrea Zerman

Andrea Zerman werkt sinds 2010 bij Farina en is verantwoordelijk voor het wijnproductieproces. Hij had eerder als wijntechnicus gewerkt voor een bedrijf aan het Gardameer. Echter is hij niet meteen in de wijnwereld terecht gekomen. Van oorsprong is hij een laborant en na zijn studie heeft hij een aantal jaar gewerkt voor bedrijven die wasmiddelen produceerden en chemicaliën behandelden. Toen ontdekte hij zijn passie voor wijn en begon bij Farina te werken.