Missie Farina

Wijnhuis Farina streeft naar het produceren van goede kwaliteit Valpolicella wijnen op een transparante manier. De kwaliteit van de wijn wordt bepaald door de druiven in de wijngaard, maar het is tevens zo belangrijk om te investeren in goede technologie om de kwaliteit te verbeteren. De geoogste en geselecteerde druiven worden gedroogd in de traditionele kisten, genaamd ''fruttaio''. Hier wordt de temperatuur en de vochtigheid constant gecontroleerd. Slavonische eikenhouten vaten voeden de rijping van de wijnen in hun langzame veroudering. Farina investeert op slim gebruik van technologie en hout, waarbij innovatie wordt gecombineerd met natuurlijkheid en kwaliteit.

Transparantie

De familie Farina vindt transparantie enorm belangrijk. Toen Claudio de keuze maakte om zichzelf toe te wijden aan deze wereld, wilde hij dat met een absolute overtuiging, liefde en passie doen. Liefde, want zonder liefde kom je niet ver in de wijnindustrie. Liefde in het wijn maken maar ook liefde in het creëren van de juiste, echte relaties binnen de markt. Liefde vertaald zich door in transparantie. Het hebben van een open houding door te vertellen wat ze doen in de wijngaard en in de wijnmakerij. Ook zijn ze transparant doordat ze altijd zichzelf zijn, betrouwbaar en eerlijk.