U hebt niets in uw winkelwagen.
Rosé wijn wordt wereldwijd het minst vaak geproduceerd, in vergelijking met bijvoorbeeld Farina rode wijn of Farina witte wijn. Dit is een percentage van nog geen 10%. Het land waar ze het meest rosé wijn produceren is Frankrijk. Andere landen waar rosé wijn wordt gemaakt zijn Portugal, Duitsland, Spanje, Argentinië en natuurlijk Italië met de Farina Bardolino Chiaretto Rosato. Rosé wijn krijgt zijn mooie kleur doordat de schillen van de blauwe druif minder lang in het sap blijven tijdens de bereiding dan bij de rode wijnen. De schil van de druif draagt bij aan de kleur.
Rosé wijn wordt dus gemaakt van blauwe druiven. Soms in combinatie met witte druiven. Denk hierbij dan aan bijvoorbeeld de Corvina Veronesa of de Rodinella druiven.
Rosé wijn is een gewone soort wijn, net als witte en rode wijnen. Het is een jonge wijn, dus hij hoeft niet jaren op de plank te liggen. Rosé wijn is een droge wijn die voor kan komen in veel verschillende kleuren. De wijnen moeten fris zijn zonder al te veel suiker. Rosé wijnen die droog zijn komen vooral uit Europa. Buiten Europa worden roséwijnen gemaakt die iets zoeter zijn.
Binnen de Europese unie, behalve in de Champagnestreek, is het verboden om rosé wijn te maken door rode en witte wijn te mengen. Dit geeft misschien de kleur van rosé wijn, maar niet de de kenmerkende frisheid waar de rosé wijn om bekend staat.
Farina Bardolino Chiaretto Rosato is een heerlijke rosé wijn van Farina door korte inweking met de druivenschillen. Chiaretto is bekend bij de Gardameer bezoekers om haar heerlijke rosé wijnen. In de heuvels ten oosten van het Gardameer groeien de druiven voor deze rosé wijn. De vulkanische en kalkrijke bodem biedt een goede ondergrond voor de druiven. Deze rosé wijn is een uitstekende aperitief wijn, maar leent zich ook perfect voor een combinatie met schelpdieren of gebakken vis. Wijnmaker Claudio Farina adviseert een heerlijke pizza bij deze wijn. Kijk voor meer recepten snel op deze pagina!