7 artikelen
Van hoog naar laag sorteren
per pagina
7 artikelen
Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Hoe wordt Farina witte wijn gemaakt?

Farina Witte wijn wordt gemaakt van het sap van witte druiven. De druiven worden geperst en hierdoor komt er sap vrij. Dit sap wordt vervolgens gegist. Dit proces zorgt ervoor dat de natuurlijke suikers omgezet worden tot koolzuur en alcohol, waardoor er uiteindelijk witte wijn ontstaat. Net als bij rode wijnen, worden witte wijnen van verschillende soorten druiven gemaakt. Per druif verschilt het welke aroma’s en smaken vrijkomen in de witte wijnen die worden geproduceerd. Een witte wijn kan verschillende kleuren hebben als geel en groen, maar ook oranje en zelfs een beetje bruin. Druiven die worden gebruikt om witte wijn te maken zijn bijvoobeeld de Trebbiano of de Garganega druif. Neem eens een kijkje bij onze pagina over verschillende druivensoorten, hier vind je verschillende informatie over de druiven waarvan onze witte wijn, maar ook onze Rode wijnen van worden gemaakt.

Verschillende typen Italiaanse witte wijn

Er zijn dus veel verschillende typen witte wijn. De smaken kunnen variëren van droog, half droog of zoet. Een paar bekende soorten witte wijn die wij verkopen zijn:

  • Chardonnay
  • Sauvignon Blanc
  • Viognier
  • Pinot Grigio

Bij een droge witte wijn is er een klein percentage restsuiker aanwezig. Dit is het suiker dat achterblijft na het gisten. Een halfdroge witte wijn bevat net iets meer restsuiker dan een droge witte wijn. De zure smaak wat mensen vaak ervaren bij een droge witte wijn, is verzacht in de halfdroge witte wijn. De zoete witte wijn bevat vanzelfsprekend het meeste restsuiker en is zoet van smaak.

Farina Witte wijn en spijs

Farina Witte wijn wordt koel geserveerd met een temperatuur tussen de 8 tot 10 graden Celsius. Droge en halfdroge witte wijnen passen goed bij gerechten met vis, maar ook met zomerse salades. Deze Farina wijnen passen ook prima bij paté of bepaalde kazen. Zoete wijnen en dessertwijnen combineren goed met frisse fruitsalades of met sorbetijs. Kijk voor meer inspiratie bij onze recepten.